Autograph Collecting banner

Frequent Answer Questions?


Wat is een autopen?

Beroemdheden gebruiken soms een autopen machine om hun handtekeningen op een foto te plaatsen.Voor een voorbeeld zie deze link: Autopen foto. Deze kun je meestal herkennen als je ze vergelijkt met andere handtekeningen en deze exact dezelfde schrijfwijze hebben.

Wat bedoeld men met een preprint?

Een foto van de beroemdheid die gehandtekend was en dan meerdere malen werd afgedrukt. Preprints kun je ook gemakkelijk herkennen omdat de handtekening altijd op dezelfde plaats op de foto staat en ook een echte handtekening zal een doordrukking geven in de foto.

Wat bedoeld men met een secretarial?

Een handtekening van de beroemdheid getekend door zijn assistent of zijn secretariaat. Secretarials zijn misschien wel het moeilijkst te herkennen maar ook hier is het beste om deze met een echte handtekening te vergelijken.

Wat bedoeld men met een rubberstamp?

Een handtekening geplaatst met stempel zie foto. Je kunt ze gemakkelijk herkennen omdat alle gestempelde handtekeningen identiek zijn en als er teveel inkt word gebruikt ontstaan er vlekken op de foto.

Wat is een forgery?

Een valse handtekening die men laat doorgaan voor een echte. Is zeer moeilijk op te sporen, het beste is ook weer om de handtekening te vergelijken met andere echte handtekening.

Waar vind ik handtekeningen om te vergelijken?

Onder links vind je een rubriek echtheid hier vind je een aantal sites waar je handtekeningen kan vergelijken.

Wat betekent via venue?

Dit is de plaats waar de beroemdheid voorlopig verblijft voor zijn werk vb. voor een filmopname, concert...
Een brief sturen naar een venue word steeds populaider. U dient de brief een of twee dagen ervoor op te sturen naar de locatie waar de beroemheid verblijft dit omdat je brief niet te lang blijft liggen en ook om hem niet te laat te versturen. Je kunt je brief direkt aan de beroemheid adresseren. Je moet er wel mee rekening houden dat er geen garantie is dat je iets terug krijgt want je brief kan geweigerd worden en ook dat de beroemheid niets terugstuurd.

Waar vind ik materiaal, foto's voor om op te sturen?

Je kan een poster gebruiken, een foto uit een magazine, index kaart enz...
Voeg alleen iets bij waar je niet aangehecht bent want het kan verloren gaan of niet worden teruggestuurd. De meeste foto's hebben een afmeting van 20x25 cm dat ongeveer gelijk is aan een A4 blad.
Men vindt goede kwaliteit foto's op internet maar pas op voor de copyright.

Wat is een u.a.c.c. registered dealer?

Eerst en vooral betekent u.a.c.c. het volgende "Universal Autograph Collectors Club" (www.uacc.org).
Geregistreerde dealers zijn mensen die al jaren zelf handtekeningen verzamelen. Men moet minstens al 3 jaar lid zijn van de u.a.c.c. voor men een geregistreerde dealer kan worden. Zie voor meer informatie op hun site. Als men van een geregistreerde dealer koopt dan weet men ook dat de handtekening echt is.

Wat is sfm?

Sfm betekent studio fan mail. Dit is een fanmail dienst die door de beroemdheid gecontacteerd wordt om zijn fanmail te verzorgen. Via deze dienst krijg je meestal pre-print of autopen foto's.

Wat is een certificaat van echtheid (COA)?

Een Certificaat van Echtheid ook bekend als COA is een bewijs dat de handtekening origineel is, meestal door de koper geleverd aan de verkoper of door een derde partij "authentication service". Het is een bewijs die door de deskundige of verkoper is ondertekend en verzekerd dat de handtekening origineel is. De geldigheid van het Certificaat van Echtheid is afhankelijk van de integriteit en de kennis van de verkoper of verificatie-service. Ziehier een foto van een certificaat.


Belgische vlagCopyright ¬© Novan. Alle rechten voorbehouden.