Autograph Collecting banner

Hoe een brief schrijven?

Maak eerst een lijst van de personen die U interesseren en naar wie je gaat schrijven. Je kan ook adressen vinden in media magazines en op websites vb (digiulio) en ook onder links rubriek adressen. Wees eerlijk als je een brief schrijft. Je kan kiezen tussen een handgeschreven of getypte brief. Een handgeschreven brief geeft je brief een persoonlijke tint. De taal waarin je zal schrijven is meestal Engels, Frans. De brief zal bestaan uit 3 paragrafen inleiding, midden en slot. Wees niet te familiaal en gebruik altijd de beleefdheidsvorm. Hou de brief zo kort (ongeveer één pagina lang, want beroemheden ontvangen veel brieven per dag) en bondig mogelijk en maak er ook geen standaardbrief van. Beroemheden weten dat er veel foto's op veilingsites worden verkocht, zeg dus niet dat je een handtekeningenverzamelaar bent.
Inleiding:
Hier vertel je aan de beroemdheid waarom je hem bewonderd. Vermeld hier bijvoorbeeld: Je favoriete lied of je favoriete film of show waarin hij of zij meespeelde. Je kan ook iets over je zelf vertellen, beroemdheden horen graag iets over hun fans om ze beter te leren kennen. Hier schrijf je ook alles wat je tegen de beroemheid wil vertellen.
Midden:
Vraag naar een handtekening anders zul je er ook geen ontvangen, vraag een gepersonaliseerde handtekening zodat men weet dat deze niet direct te koop zal aangeboden worden op veilingsites. Als je iets heb bijgevoegd zoals een foto, index kaart vermeld dit dan. Op het internet kun je ook goede kwaliteit foto's kopen. Maar stuur niets mee waar je aan gehecht bent. Vermeld ook dat ze je sase (Geadresseerde en Gefrankeerde Enveloppe) kunnen gebruiken. Als je geen buitenlandse postzegels hebt voor de sase dan kun je een IRC (Internationaal Antwoord Coupon) bijvoegen. Voeg er genoeg IRC bij. De IRC zijn te koop in het postkantoor en men kan men in landen die aangesloten zijn aan de Wereldpostunie (Universal Postal Union) inruilen tegen postzegels. Ook kan je met een andere verzamelaar in het buitenland postzegels uitwisselen. Een andere mogelijkheid is naar de buitenlandse website van de post te surfen en kijken of je er geen postzegels kunt bestellen die naar U kunnen worden opgestuurd. Op ebay kan je ook soms USA Forever postzegels kopen. Een enveloppe met afmetingen van ongeveer 23x30 cm is het beste om op te sturen. Een foto van 20x25 cm past hier in als ook een cover van een magazine. Soms worden er nog briefafmetingen gebruikt in inch, één inch is gelijk aan 25,4 mm (ofwel 2,54 cm). Vergeet ook geen enveloppe bij te voegen die moet teruggestuurd worden. Schrijf op beide enveloppe "DO NOT BEND" (niet plooien). Alsook op de buitenkant op de enveloppe die je verstuurd "PERSONAL" (persoonlijk) , en "FORWARD" (doorzenden) dan bestaat de kans dat je brief word doorgestuurd als de beroemheid is verhuisd.
Slotwoord:
Bedank hem om het lezen van je brief en wens hem of haar het beste.
PostbodeVerzamelen van handtekeningen is een leuke hobby maar je moet genoeg GEDULD hebben want het kan maanden of zelfs een jaar duren vooraleer je iets ontvangt, verwacht geen antwoordt de volgende dag. Het kan ook zijn dat je nooit iets terugkrijgt.
Hou via Excel file of Access database een logfile bij naar wie je een brief stuurde en wanneer.
Men kan ook vlugger aan handtekeningen komen door naar concerten, theaters te gaan. En hopen dat je favoriete acteur of actrice tijd heeft om een handtekening te geven.
Ook de boekenbeurs, optredens, wielerwedstrijden, signeersessies, evenementen, conventies,... is een mogelijkheid om een handtekening te ontvangen.
Ziehier enkele voorbeelden van standaard zinnen voor je brief in verschillende talen.


Belgische vlagCopyright © Novan. Alle rechten voorbehouden.